Мобілізовані ув'язнені будуть служити в штурмових підрозділах, - Мін'юст

Мобілізовані ув'язнені будуть служити в штурмових підрозділах, - Мін'юст

З мобілізованих до лав ЗСУ засуджених формуватимуть штурмові підрозділи. На початковому етапі до них не включатимуть інших бійців, розповів в ефірі "Ми-Україна" очільник Міністерства юстиції Денис Малюська.

"Наразі це будуть штурмові підрозділи... Це будуть підрозділи, які поки що складаються виключно з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями", – пояснив міністр. 

Він розповів, що ті ув'язнені, які обрали долучитись до захисту України, ще не беруть участь у боях. Ці особи проходять навчання та підготовку. 

Водночас Малюська не виключив, що пізніше засуджених можуть доєднувати до підрозділів зі "звичайними" українськими захисниками.

Як відомо, у коментарі The New York Times міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Україна вже звільнила 350 ув’язнених згідно із законом про мобілізацію засуджених. На розгляді перебувають ще 4300 заяв від ув’язнених, які хочуть долучитися до війська.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька розповідала, що завдяки ухваленню законопроєкту про мобілізацію засуджених лави ЗС України потенційно можуть поповнитися близько 26 000 людей, які нині перебувають у в'язницях, та ще 50 000 колишніх засуджених.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Міноборони повідомили, що станом на 27 травня 14 000 військовозобов’язаних з 124 країн оновили дані через мобільний застосунок "Резерв+". Загалом це зробили вже понад 1,1 млн військовозобов’язаних - майже 55 000 оновились через ЦНАП та близько 38 000 через ТЦК.

Головне