Мобілізовані можуть самі обрати бригаду для служби, - Фітьо

Мобілізовані можуть самі обрати бригаду для служби, - Фітьо

Мобілізовані можуть самостійно обрати військову бригаду, в якій хочуть служити. Для цього потрібно зробити низку кроків.

Про це заявив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо в ефірі національного марафону "Єдині новини".

Він зазначив, що для того, аби обрати місце для служби, потрібно зв'язатися з конкретним з'єднанням, отримати відношення, з'явитися до територіального центру комплектування та укласти контракт до оголошення демобілізації.

"Тоді ви служитимете на тій посаді, яку самі обрали", - додав Володимир Фітьо.

Він також додав, що отримання повісток військовозобов'язаними українцями у громадських місцях – це звичайна практика.

"Слава Богу, українців у нас патріоти своєї країни і з'являються в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, тим паче щоб здійснити певні процедури, які вимагають купівлю-продаж майна та інші законодавчі дії і де потрібно мати з ТЦК певні документи. Щодо вручення повісток, то після здійснення заходів оповіщення військовозобов'язані громадяни з'являються в територіальні центри комплектування. Тут же розвію міф - після першої повістки ніхто нікого на фронт не відправляє. Перша повістка - для уточнення облікових даних", - розповів Фітьо.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний пояснив щодо мобілізації 400-500 тис. українців - військове командування запит на цифри не робило. Цю цифру військове командування сформувало на наступний рік, зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.