Мобілізацію треба не посилювати, а повернути у ті межі, як це працювало раніше, – Залужний

Мобілізацію треба не посилювати, а повернути у ті межі, як це працювало раніше, – Залужний

Зараз ще рано робити оцінку нового проекту з рекрутингу до Збройних сил України. Проте, щодо питань мобілізації, необхідно повернутися до раніше існуючих рамок.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в коментарі для "Ми-Україна" під час презентації Державного оператора тилу.

Він підкреслив, що проблема тих, хто перебуває на передовій, вимагає заміщення та підтримки, і потребує відновлення попередніх мобілізаційних рамок.

"Зараз це проблема тих хлопців, які воюють на передньому краї. Їх має хтось замінювати та допомагати. Вони з часом залишаються сам на сам, а це зовсім неправильно", – заявив Головнокомандувач.

І додав, що наразі зарано оцінювати успіхи проекту з рекрутингу добровольців до лав Збройних сил України.

За його словами, наслідки звільнення обласних воєнкомів вплинули на ефективність мобілізації, оскільки вони були професіоналами, знали, як вирішувати ці завдання, і їх відсутність відчувається.

Раніше голова ГУР Кирило Буданов пояснив, чому в Україні не скасують мобілізацію.

Рекрутингова кампанія до Збройних сил України, яку Міністерство оборони розпочало минулого місяця, не зможе забезпечити необхідний приплив нових військовослужбовців до української армії.

Буданов висловив переконання, що необхідна мобілізація, і відкидання ідей про можливий відмінний підхід до неї. Він також зазначив, що мотивація осіб під час мобілізації стає ключовим питанням, і без неї кількість добровольців буде низькою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЗСУ знищили російський "Солнцепьок" на Херсонщин.

Головне