Мобілізація в Україні: нардеп розповів, скільки військовозобов'язаних не оноволили дані

Мобілізація в Україні: нардеп розповів, скільки військовозобов'язаних не оноволили дані

Понад 6 мільйонів військовозобов'язаних українців не оновили свої дані. Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Олександр Федієнко.

“У нас понад 6 млн військовозобов'язаних не приходять, не оновлюють свої дані. Їм краще сплатити штрафи, ховатися, поки їх життя, їх родин, дітей захищають інші хлопці. Який ще потрібно прийняти закон для того, щоб стимулювати ці 6 млн прийти згідно з чинним законодавством стати на облік, оновити свої дані”, - розповів нардеп. 

За даними Міноборони, близько 4,5 млн громадян України оновили свої дані. Ще майже мільйон людей, оновили дані, але вони мають бронь від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми з бронюванням, строки у повістках та призов до 25 років: як змінились умови мобілізації

Він також зазначив, що економічне бронювання є несправедливим, оскільки ті, хто має гроші, уникають служби, тоді як менш заможні люди йдуть на фронт.

Він нагадав громадянам, що вони можуть особисто звертатися до нього зі скаргами щодо випадків перевищення повноважень співробітниками ТЦК та СП.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських окупантів, які ведуть масовані ракетні, авіаційні та артилерійські удари по українських містах і селах. З початку 14 жовтня зафіксовано 107 бойових зіткнень.

Як повідомляв "Ми-Україна", російська пропаганда активізувала свої зусилля щодо зриву мобілізації в Україні.

Головне