Мобілізація ув’язнених: майже 800 людей вже захищають Україну

Мобілізація ув’язнених: майже 800 людей вже захищають Україну

Завдяки зусиллям органів прокуратури 775 засуджених вже отримали можливість поповнити лави Збройних Сил України.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора. 

Наразі до судів надійшло 2402 клопотання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби. За участю прокурорів суди вже розглянули та задовольнили 1843 таких клопотань.

Найактивніше бажання захищати Батьківщину виявили засуджені, які відбувають покарання в Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

Варто зазначити, що до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну реалізація права засуджених на участь у захисті держави на законодавчому рівні не була чітко визначена.

Лише 17 травня цього року президент України Володимир Зеленський підписав закон, який врегулював порядок реалізації цього права.

Цей закон вніс зміни до Кримінального кодексу України, передбачивши нову підставу для умовно-дострокового звільнення - проходження військової служби.

Робота в цьому напрямку триває. Органи прокуратури вживають усіх заходів, щоб забезпечити права засуджених та інтереси держави в цей складний для України час.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, суд ухвалив рішення щодо запобіжного заходу для колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 140 мільйонів гривень.

Головне