Мобілізація стане гнучкішою: уряд планує змінити практику призову на військову службу, щоб зберегти боєздатність

Мобілізація стане гнучкішою: уряд планує змінити практику призову на військову службу, щоб зберегти боєздатність

Уряд планує змінити практику призову на військову службу, щоб зберегти боєздатність, мобілізація має стати гручкішою. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі The Guardian.

Про зміни мобілізації оголосять цього тижня.

Він зазначив, що будуть оголошені ті спеціальності, які необхідні, і люди будуть добровільно йти на конкретну посаду. Наприклад, куди потрібні зварювальники чи слюсарі і так далі.

"Деякі люди бояться, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть бути залучені до інших видів діяльності... Тепер у нас є новий міністр з новим підходом", - йдеться у повідомленні.

Армія буде працювати з двома найбільшими рекрутинговими компаніями України, щоб виявити людей із конкретними навичками і відмовити кваліфікованих українців, які хочуть допомогти армії, але не хочуть іти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

Нагадаємо, за підсумками доби 27 листопада сукупні бойові втрати армії рф у війні в Україні збільшились на ще 860 солдатів. Українські оборонці також ліквідували три танки, три бойові броньовані машини та три одиниці автомобільної техніки.  

Таким чином від початку повномасштабної агресії росії ворог втратив майже 326,5 тис. військовослужбовців.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в британському Міноборони дійшли висновку, що ворог за останні 1,5 місяці зазнав найбільших втрат з початку повномасштабної війни проти України. Це пов'язано зі штурмами росіянами Авдіївки.

 

Головне