МКІП: Україна та НАТО будуть поглиблювати співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

МКІП: Україна та НАТО будуть поглиблювати співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

У Брюсселі 18 березня відбулося установче засідання Комітету з питань стратегічних комунікацій Ради Україна-НАТО, в результаті було взято курс на поглиблення співпраці України та НАТО у сфері стратегічних комунікацій. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Українську сторону представили:

  • Заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.
  • Директорка Департаменту комунікацій та публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України Вікторія Ляліна-Бойко.

Тарас Шевченко розповів про діяльність України у сфері інформаційної безпеки, а також боротьбу з російською пропагандою та дезінформацією.

Крім того, на засіданні обговорили тему комунікації із населенням на тимчасово окупованих територіях України та механізми безпечного донесення достовірної інформації до співгромадян в окупації.

Альянс “особливо зацікавлений у вивченні унікального досвіду України у веденні успішних комунікацій під час війни”. Окрім цього, він розглядає новостворений Комітет як ефективний інструмент взаємодії у цьому напрямі.

НАТО заявило, що готове разом з Україною протидіяти російській пропаганді та фейкам, а також зберігати фокус світової спільноти на підтримці України.

Варто зазначити, що Шевченко поспілкувався із заступницею Генерального Секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Марі-Доа Безансено. 

"Україна - основна ціль у дезінформаційних атаках росії, тож потрібно поглиблювати співпрацю з НАТО в протистоянні цьому", - зазначив він.

Як писав “Ми-Україна” раніше, 19 березня на авіабазі Рамштайн у Німеччині пройде 20-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”). Його очолить міністр оборони США Ллойд Остін.

Головне