Міжнародний суд ООН відхилив новий запит ПАР про додаткові заходи безпеки в секторі Гази

Міжнародний суд ООН відхилив новий запит ПАР про додаткові заходи безпеки в секторі Гази

Міжнародний суд ООН відхилив запит Південно-Африканської Республіки й не знайшов підстав для додаткових заходів щодо Ізраїлю. Про це повідомляє видання Al Jazeera.

"Ця небезпечна ситуація вимагає негайного й ефективного здійснення тимчасових заходів, про які розпорядився суд у своїй ухвалі від 26 січня 2024 року та які застосовуються до всієї території сектора Гази, зокрема й щодо Рафаху, і не вимагають вказівки додаткових тимчасових заходів",— йдеться в ухвалі суду.

Також наголосили дотримуватися зобовʼязань за Конвенцією про геноцид.

Нагадаємо, воєнізоване угруповання хуситів здійснили ракетний удар по нафтовому танкеру Pollux у Червоному морі.  Судно 24 січня вийшло з російського порту Новоросійськ та мало дійти до індійського Парадіпі 28 лютого, пише Reuters. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, днями стало відомо, що Індія відновила імпорт російської нафти "Сокол" після двомісячної перерви. Як мінімум два нафтопереробні заводи відновили постачання легкої малосірчистої нафти. Вантажі на трьох танкерах мали прибути в індійські порти Парадіп та Вішакхапатнам наприкінці лютого. 

Головне