Міжнародна доставка посвідчень водія запрацювала ще у п’яти країнах

Міжнародна доставка посвідчень водія запрацювала ще у п’яти країнах

Міжнародна доставка посвідчень водія запрацювала ще у п’яти іноземних державах. Таким чином тепер українці можуть замовити їх у 22 країни світу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України. За словами очільника МВС Ігоря Клименка, міжнародну доставку водійських посвідчень було запущено майже чотири місяці тому. Наразі послугою скористалися понад 3500 громадян.

При цьому найбільша кількість замовлень у Польщі, тобто близько 70%. 

Відтепер міжнародну доставку ввели ще у п'ять європейських держав. Йдеться про Словенію, Хорватію, Чорногорію, Бельгію та Швейцарію.

У МВС нагадали, що послугою можуть скористатись ті водії, які мають намір обміняти своє посвідчення отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили цей документ, або змінили персональні дані. Орієнтовна вартість посвідчення водія складає 515 грн за бланк та адміністративну послугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон будуть складати ще 960 грн.

Крім вищезазначених країн, міжнародна доставка здійснюється у наступні країни: Польща, Німеччина, Угорщина, Молдова, Словаччина, Румунія, Іспанія, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Італія, Болгарія, Франція, Нідерланди, Туреччина та Австрія.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні запустили спеціальний Telegram-бот, який спростить процедуру здачі практичного іспиту з водіння. Йдеться про ТалонБот, який надсилатиме сповіщення про наявні талони на практичні іспити з водіння. Один користувач зможе відстежувати наявні талони відразу у п’яти сервісних центрах МВС.

Головне