Митниця Литви посилила контроль за посилками з рф

Митниця Литви посилила контроль за посилками з рф

Митна служба Литви запровадила суворіші перевірки посилок у потягах, що курсують з Калінінградської області рф, це рішення прийняте після виявлення численних спроб незаконного перевезення військового спорядження для російської армії. Про це повідомило видання Delfi.

"Литовська митниця посилює контроль за посилками в потягах з рф, щоб не допустити перевезення предметів, призначених для російських збройних сил – для перевірки поштових вагонів з Калінінградської області литовські митники почали активно використовувати мобільні ручні сканери", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що всі конфісковані військові товари литовська сторона передає Україні. Окремо повідомляється про випадок, коли прикордонники Литви зупинили транзитний потяг Москва-Калінінград через виявлену на вагонах символіку Z. Рух було дозволено лише після її усунення.

Каунаська територіальна митниця разом із Кримінальною митною службою країни продовжують пильнувати за перевезеннями та планують надалі посилювати заходи контролю для запобігання постачання військових товарів російській армії.

Нагадаємо, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі допустила, що у разі перемоги партії "Грузинська мрія" на прийдешніх виборах їй загрожує імпічмент та ув'язнення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Монголія мала заарештувати російського диктатора Володимира Путіна попри його президентський статус. Палата попереднього провадження II МКС визнала, що цим Улан-Батор порушив Римський статут, підписантом якого є. 

Головне