Місцеві вибори в Боснії та Герцеговині: голосування скасовано в районах, постраждалих від повені

Місцеві вибори в Боснії та Герцеговині: голосування скасовано в районах, постраждалих від повені

У Боснії та Герцеговини заплановані вибори на 6 жовтня, але голосування було відкладено в деяких регіонах, які постраждали найбільше від повеней.

Про це повідомляє N1.

Лише два дні тому руйнівна повінь забрала життя щонайменше 18 людей та завдала серйозних ушкоджень значним частинам території. 

У зв'язку з наслідками повені, голосування було відкладено в окремих регіонах, які постраждали найбільше, таких як Ябланиця, Конїца, Киселяк, Крешево та Фойниця.

Згідно з даними Центрального реєстру виборців, право голосу мають 3 400 204 громадян, зареєстрованих у двох напівавтономних утвореннях Боснії та Герцеговини.

Цього року на окремих виборчих дільницях реалізується пілотний проект, що передбачає використання обладнання для електронного підрахунку бюлетенів, електронної ідентифікації виборців та відеоспостереження. 

Це стало можливим завдяки поправкам до Закону про вибори, які були ухвалені в березні 2024 року Верховним представником міжнародного співтовариства в БіГ. 

Серед нововведень - заборона на висування кандидатур особам, засудженим за військові злочини.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Боснії та Герцеговині рятувальники продовжують проводити пошуково-рятувальні операції у регіонах, які постраждали від повеней.

Головне