Міст Патона та міст Метро знаходяться в аварійному стані, - Мінінфраструктури

Міст Патона та міст Метро знаходяться в аварійному стані, - Мінінфраструктури

Державна комісія з перевірки мостових споруд визнала аварійними мости Патона та Метро в Києві, а також кожен десятий міст в Україні. Про це повідомили у прес-службі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Експерти зафіксували неналежний стан експлуатації та склали відповідний акт. Міст Патона визнали "непрацездатним" ще у 2018 році. Його огляд мав відбуватися щороку, але остання перевірка була у 2020 році. У січні 2023 року замовником робіт із реставрації моста призначили службу відновлення Київської області, передача функцій тривала понад рік. Тендер на проєктування робіт оголосять наприкінці серпня. Балансоутримувачем залишається КМДА, яка має стежити за належним станом мосту.

Міський голова Віталій Кличко відреагував на висновок комісії та заявив, що це "приводи для маніпуляцій і дискредитації влади столиці". Він також нагадав, що місто два роки тому передало міст Патона на баланс Мінінфраструктури для ремонту у рамках "Великого будівництва", але його так і не розпочали.

“Місто цей міст регулярно обстежує, здійснює критично важливі ремонтні роботи, щоб підтримувати його в робочому стані”, – пояснив Кличко.

Щодо мосту Метро, місто планує його оновлення у 2024 році. Як зазначає Кличко, щоб розвантажити і закрити на ремонт міст Метро, цьогоріч планують запустити автомобільне сполучення Подільсько-Воскресенським мостовим переходом. Роботи там тривають.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у Києві на Печерську сталась стрілянина вранці 17 липня. Невідомий відрив вогонь в одному з офісів на вулиці Бойчука.

Головне