Мішель пояснив, чому потрібно почати переговори з Україною щодо вступу в ЄС

Мішель пояснив, чому потрібно почати переговори з Україною щодо вступу в ЄС

Президент Європейської ради Шарль Мішель очікує на позитивне рішення щодо відкриття переговорів з Україною про вступ в ЄС. Про це він заявив під час візиту до Києва.

Він наголосив на важливості такого рішення щодо України, оскільки воно продемонструє усю серйозність та надійність ЄС як партнера.

"Засідання Європейської ради в грудні буде складним, тому що перед нами стоять дуже складні питання. Перше з них, про яке важливо знати всім вам - це те, що ми називаємо оглядом фінансових систем, оглядом європейського бюджету. І ці дебати частково пов'язані з Україною, в рамках яких ми сподіваємося ухвалити рішення про мобілізацію додаткового пакету фінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро в рамках першого пункту. Ми повинні прийняти позитивне рішення і ми повинні переконати в цьому всі країни-члени. І це рішення - так чи ні, тому що це має бути звіт, це має бути дозвіл. Це означає, що ми повинні його прийняти. Але я щиро сподіваюся, що ми приймемо позитивне рішення, щоб послати вам позитивний сигнал. І чому це важливо, важливо для українців? Це покаже позитивний сигнал, що ми налаштовані серйозно, що ми надійні", - наголосив Шарль Мішель.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше президент Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що ЄС вже надав Україні допомоги на 85 мільярдів євро. Крім того Брюссель планує виділити Києву ще 50 мільярдів євро допомоги.

Головне