Мирний план не має бути нав'язаний Україні ззовні - Салліван

Мирний план не має бути нав'язаний Україні ззовні - Салліван

Джейк Салліван, радник президента США з національної безпеки, наголосив на ключовій ролі України у вирішенні питання завершення війни. Про це повідомляє видання Politico.

За словами Саллівана, будь-які спроби нав'язати Україні мирний план ззовні не призведуть до справедливого та тривалого миру. Він підкреслив, що саме український уряд повинен стати лідером у цьому процесі.

Салліван наголосив на важливості поваги до волевиявлення українського народу та недопустимості зовнішнього тиску у питаннях, що стосуються майбутнього країни.

Ця заява підтверджує позицію США щодо підтримки України у її прагненні до справедливого миру та відновлення територіальної цілісності.

"Я вважаю, що будь-який мирний план, спрямований на те, щоб по суті нав'язати мир народу України, який суперечить основним принципам суверенітету та територіальної цілісності, демократії та свободи, не є справедливим та стійким", - заявив Салліван.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський готується представити президенту США Джо Байдену детальний план перемоги України. Про це глава держави розповів в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії на CNN.

 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії розповів про критичну ситуацію з озброєнням для українських військ. За його словами, Україна наразі не може належно оснастити навіть 4 із 14 бригад, які необхідно підготувати. 

Головне