Минулої доби внаслідок атак по Херсону й області постраждали 8 людей

Минулої доби внаслідок атак по Херсону й області постраждали 8 людей

Російські військові продовжили обстріли Херсона та прилеглих територій протягом останньої доби. Під удар потрапили обласний центр та 16 інших населених пунктів регіону. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Внаслідок цих атак зафіксовано вісім постраждалих серед мирного населення.

Ці дії окупантів демонструють їхнє нехтування міжнародним гуманітарним правом та продовження тактики терору проти цивільного населення. Ситуація залишається напруженою, місцева влада та рятувальні служби працюють над наданням допомоги постраждалим та відновленням пошкодженої інфраструктури.

Протягом минулої доби російські загарбники здійснили серію атак на Херсонщині, охопивши широкий спектр населених пунктів. Під удар потрапили Ромашкове, Кізомис, Михайлівка, Новоберислав, Чорнобаївка, Станіслав, Антонівка, Качкарівка, Велетенське, Тягинка, Львове, Олександрівка, Калинівське, Благодатівка, Придніпровське, Садове та безпосередньо місто Херсон.

Внаслідок цих нападів постраждало 8 цивільних осіб. Ворожі обстріли завдали шкоди різноманітним об'єктам, включаючи критичну інфраструктуру, освітній заклад, адміністративні будівлі та заклад громадського харчування. Житлові райони також зазнали значних пошкоджень: було пошкоджено 9 багатоповерхових будинків та 11 приватних осель.

Крім того, атаки призвели до пошкодження газопроводу, господарських споруд та приватних автомобілів, що ще більше ускладнило ситуацію для місцевих жителів.

Нагадаємо, на Вовчанському напрямку російські сили постійно прагнуть покращити своє тактичне положення, але українські Сили оборони ефективно протидіють цим спробам. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Віталій Литвин, Герой України, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Національної гвардії України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 7 серпня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1140 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили два танки, літак, гвинтокрил та 36 артилерійських систем. 

 

Головне