Минулої доби відбулося 186 боєзіткнень, найбільше на Курахівському напрямку

Минулої доби відбулося 186 боєзіткнень, найбільше на Курахівському напрямку

На фронті протягом доби 12 жовтня зафіксовано 186 бойових зіткнень між українськими та російськими військами, найінтенсивніші бої відбувалися на Курахівському напрямку, де українські захисники відбили 47 атак противника. Про це повідомили у Генштабі.

Російські сили завдали п'ять ракетних ударів, використавши вісім ракет, здійснили 90 авіаударів та 4243 обстріли, з яких 156 - із реактивних систем залпового вогню. Зокрема, під удар потрапили населені пункти Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Українські ракетні війська та артилерія успішно вразили засіб ППО, шість районів зосередження техніки та польовий склад боєприпасів противника.

На різних напрямках фронту ситуація залишається напруженою:

  • Куп'янський напрямок: 23 ворожі атаки;
  • Лиманський напрямок: 19 атак;
  • Покровський напрямок: 36 штурмових дій;
  • Волинський та Поліський напрямки: без змін.

Генштаб підкреслює, що українські військові продовжують завдавати значних втрат окупаційним силам та підривати їхній наступальний потенціал у тилу. Триває спеціальна операція в Курській області росії.

Нагадаємо, за минулу добу російські війська здійснили 329 ударів по 13 населених пунктах регіону, через атаки постраждало четверо мирних жителів. Про це повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в акваторії Чорного моря перебувають два російські кораблі, оснащені крилатими ракетами "Калібр". Загальна кількість ракет на борту цих суден може досягати восьми одиниць. 

Головне