Мінцифри запустило технологічний міст з Великою Британією UK-Ukraine TechBridge

Мінцифри запустило технологічний міст з Великою Британією UK-Ukraine TechBridge

Мінцифри запустило технологічний міст з Великою Британією UK-Ukraine TechBridge. Це стратегічне партнерство спрямоване на налагодження зв’язків між технологічними екосистемами.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі. За його словами, ІТ-компанії та стартапи з України тепер матимуть більше можливостей для розвитку. Наприклад, вони матимуть змогу легше залучати додаткове фінансування від британських інвесторів та отримуватимуть гранти.

Завдяки проєкту український бізнес зможе більш ефективно співпрацювати з колегами та партнерами з Британії.

Федоров наголосив, що в Україні вже зарекомендували себе як одна з найстійкіших технологічних екосистем у світі. Таким чином  українці наразі готові експортувати та ділитись своїм досвідом далі.

При цьому проєкт UK-Ukraine TechBridge є вигідним не тільки для України, а і для Британії. Нові партнерства з топовими гравцями британської ІТ-індустрії дадуть змогу розробляти потужні спільні продукти та послуги.

Крім того, суттєвою частиною ініціативи є рескілінг- та апскілінг-програми для ІТ-спеціалістів з України. Представники топових світових компаній розповідатимуть про свій досвід та експертизу. Серед них будуть представники компаній Cisco, Salesforce, Oracle. Очікується, що участь у цих програмах підсилить українську ІТ-індустрію, додав очільник Мінцифри.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, 

Головне