Мінреінтеграції: Росіяни вигадали новий спосіб тиску для примусової паспортизації на ТОТ

Мінреінтеграції: Росіяни вигадали новий спосіб тиску для примусової паспортизації на ТОТ

Російські окупанти знайшли новий спосіб, як змусити жителів ТОТ отримати російський паспорт. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За даними відомства, росіяни почали погрожувати жителям ТОТ конфіскацією майна, якщо у них є заборгованість за комунальні послуги і немає паспорта рф.

"Незаконна окупаційна влада на ТОТ погрожує конфіскацією майна українцям, які мають борги за комунальні послуги, але при цьому не мають паспорта рф.

Таким чином росіяни намагаються пришвидшити темпи примусової паспортизації, адже більшість українців відмовляється отримувати "документи" рф", - йдеться у повідомленні.

При цьому у Мінреінтеграції додали, що росіяни погрожують забирати майно, навіть якщо квартира належить кільком власникам і хоча б один із них не має російського паспорта.

"Примусова паспортизація є порушенням норм міжнародного гуманітарного права. Отримання російського паспорта на ТОТ виправдане лише у випадку, коли людина за допомогою цього "документа" намагається виїхати на підконтрольну Уряду України територію або в треті країни", - наголосили у Міністерстві реінтеграції.

Як повідомляли "Ми-Україна", на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупанти встановили порядок отримання "дозволів" на використання українських надр.

Головне