Міноборони збільшує перелік військових, які отримують додаткову винагороду

Міноборони збільшує перелік військових, які отримують додаткову винагороду

Міністерство оборони збільшило перелік українських військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду.

Про це повідомила пресслужба Міноборони. Зокрема, як зазначається, відтепер збільшили виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.

Так, 100 тис. гривень незабаром отримають бійці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій. Раніше ця категорія отримувала 30 тис. гривень). Таку ж суму отримають військові, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій. Винагороду почали нараховувати з 29 вересня.

По 50 тис. гривень отримають військовослужбовці зі складу командування та штабів (і ті, що перебувають поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше вони отримували 30 тис.). Кошти перераховують з 29 вересня.

Ще 30 тис. гривень нададуть бійцям за виконання бойових завдань з розмінування поза районами ведення бойових дій. Їх нараховують з 29 вересня.

Також по 20 100 гривень отримають поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково. Нараховується з 1-го червня.

Крім того, інструктори учбових центрів отримуватимуть додатково від 15 до 30 тис. гривень. Нарахування стартували 1 червня. Строковики отримають по 6 тис. гривень, а курсанти – 2 350 гривень.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, держава помилково виплатила 390 млн гривень допомоги у межах “єПідтримки”. 

Головне