Міноборони США заявило про поранення 22 американських бійців внаслідок аварії вертольота в Сирії

Міноборони США заявило про поранення 22 американських бійців внаслідок аварії вертольота в Сирії

В Пентагоні повідомили про травмування 22 американських військових в результаті падіння вертольота на північному сході Сирії. Чому "впав" гелікоптер, про яку саме модель транспортного засобу йдеться та які саме отримали бійці Центральне командування збройних сил США не уточнило, пише Reuters.

Інцидент, як зазначається, стався ще минулими вихідними.

"22 військовослужбовці США отримали поранення різного ступеня тяжкості. Вони проходять лікування. 10 людей евакуювали до закладів вищого рівня за межами Центрального командування ЗС США. Причина інциденту розслідується, хоча повідомлень про стрілянину з боку супротивника не надходило", - йдеться у повідомленні командування.

В цілому у Сирії на сьогодні перебуває близько 900 осіб американського контингенту. Більшість з вказаної кількості знаходиться на сирійській території в межах місії боротьби з залишками міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". В сотанні роки американські війська неодноразово зазнавали нападів з боку підтримуваних Іраном ополченців. У США досі не виключають, що ІД все ще має змогу переродитися на нову потужну загрозу.

Нагадаємо, у березні цього року у США під час навчань зіштовхнулися два військові вертольоти Blackhawk 101-ї повітряно-десантної дивізії. Трагедія забрала життя дев'яти американських військовослужбовців.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на війні в Україні загинув ще один генерал армії рф. Цього разу йдеться про начальник штабу 35-ї загальновійськової армії генерал-майора Сергія Горячова, який пішов з життя 12 червня.

Головне