Наші захисники провоювали у зимових куртках з Туреччини всю зиму без нарікань, - Резніков

Наші захисники провоювали у зимових куртках з Туреччини всю зиму без нарікань, - Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що Міноборони не постачало літні куртки замість зимових для Збройних сил України.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, 28 серпня.

За його словами, 135 000 комплектів зимової форми зі 180 тисяч вже знаходяться у військах. Це було зроблено минулої осені та зими.

"Якби літня форма була б зимою, то 140 000 душ нам би про це сказали", — наголосив Резніков.

Також він заявив, що якісних зимових курток за 30 доларів зараз вже неможливо купити, натомість 80-120 доларів - це середня ціна.

"Якщо це якась арктична куртка для спецназу, щоб лежати на куртці, то така коштує мінімум 300 доларів. Такої потреби у нас немає", — додав міністр.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував скандал щодо курток. Він зазначив, що такі публічні суперечки дискредитують Україну. Водночас Подоляк зазначив, що треба почекати результату слідчих дій. Тоді ми зможемо фактажно задокументувати – що це було, хто винний і чому винний.

28 серпня громадська антикорупційна рада при Міністерстві оборони України за результатами попередньої перевірки підтвердила, що куртки для ЗСУ були зимовими, а не літніми.

Як писав "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Чехії закликає не допустити замороження війни в Україні.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.