Міноборони через суд вимагає у постачальника неякісних сухпаїв для військових 456 млн грн компенсації

Міноборони через суд вимагає у постачальника неякісних сухпаїв для військових 456 млн грн компенсації

Міністерство оборони України подало позов до приватної компанії, що постачала військовим неякісні сухпаї. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

"Юридичною службою Міністерства оборони України постійно вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у судах у випадках неналежного виконання контрагентами умов договорів на постачання товарів для потреб Збройних Сил України, зокрема продуктових наборів для військовослужбовців.

Цього разу йдеться про приватну компанію, з якою Міністерством оборони України укладено договір за 3 тижні з початку повномасштабного вторгнення рф - 14 березня 2022 року для забезпечення Київського гарнізону", - зазначили у відомстві.

В МОУ наголосили, що компанія неодноразово порушувала умови договору. Через це Міноборони подало позов до підприємства про стягнення понад 456 млн грн (430 млн - сума договору, 26,660 млн - пеня).

У п'ятницю, 1 вересня, Господарський суд Києва задовольнив позов МОУ та визнав недійсною додаткову угоду. 6 вересня суд розгляне позов Міноборони до компанії щодо основного договору.

Як повідомляли "Ми-Україна", українським військовим намагалися продати мільйон неякісних продовольчих наборів вартістю 430 млн грн.

Головне