Міноборони вперше закуповує форму для льотчиків

Міноборони вперше закуповує форму для льотчиків

Закупівельна агенція Міноборони "Державний оператор тилу" вперше закуповуватиме форми для льотного складу ЗСУ, раніше цим займалися військові частини. Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Оголосив тендери на вісім позицій, зокрема на костюми, куртки, черевики та рукавички. Одяг льотчиків повинен витримувати вплив підвищеної температури протягом 10 секунд, не плавитися, бути зручним і водночас захищати від холоду.

Загальна очікувана вартість закупівель — понад 15,7 мільйонів гривень.

"Мета закупівельної реформи – підвищення ефективності заради того, щоб ЗСУ отримували все необхідне вчасно. Завдяки централізованим закупівлям одягу для пілотів зменшується навантаження на військові частини. Також це потенційна можливість зниження вартості завдяки конкуренції та забезпечення єдиного підходу до якості", – зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає видачу книжкових сертифікатів 18-річним українцям або батькам при народженні дитини. Про це повідомили на сайті парламенту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, італійське Міноборони може включити до нового пакети військової допомоги України далекобійні ракети. Як дізналось Fatto Quotidiano, йдеться про озброєння Storm Shadow. 

Головне