Міноборони уклало перший контракт зі шведською оборонною компанією

Міноборони уклало перший контракт зі шведською оборонною компанією

Міністерство оборони України уклало перший прямий контракт зі шведською оборонною компанією під час візиту до України міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

Про це повідомила пресслужба українського оборонного відомства. Як зазначається, контракт уклали завдяки підтримці "Адміністрації оборонних матеріалів Швеції, FMV" у рамках Угоди про співпрацю між FMV та Міністерством оборони України. ЇЇ підписали ще під час саміту НАТО у Вільнюсі в липні минулого року.

"Співпраця з іноземними партнерами – це пріоритет Міноборони, який дозволить нам покращити забезпечення Збройних сил України і зміцнити боєздатність", - наголосив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

За словами директорки "Агенції оборонних закупівель" Марини Безрукової, на нашому шляху ще багато проєктів, які мають бути реалізовані у партнерстві із колегами з FMV для забезпечення нагальних потреб Збройних сил України. При цьому, як вона наголосила, цей перший крок є відповідальним та найважливішим.

Співпраця зі шведською адміністрацією оборонних матеріалів також надає змогу пришвидшити розбудову власної агенції та здійснювати подальші закупівлі. Українці зможуть спираючись на кращий європейський досвід прозорості процесу придбання необхідних виробів завдяки використанню та втіленню кращих європейських моделей.

Цей контракт також передбачає і можливість підключитися до поточних закупівель Швеції вже зараз.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Національна асамблея Угорщини 26 лютого ухвалила важливе рішення, воно стосується вступу Швеції до НАТО. Угорщина стала останньою країною, що ратифікувала вступ Швеції.

Головне