В Міноборони розповіли, у скільки обійшлася розробка застосунку "Резерв+"

В Міноборони розповіли, у скільки обійшлася розробка застосунку

Міністерство оборони України запустило мобільний додаток "Резерв+", який дозволяє військовозобов'язаним громадянам  оновити свої дані відповідно до вимог нового законодавства. Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко у інтерв'ю виданню Forbes Ukraine повідомила деталі розробки сервісу.

"Розробку фінансували за кошти благодійного фонду, вона коштувала значно дешевше. Вартість переданого застосунку — 3 413 448 грн із ПДВ (близько 86 000 доларів)", - йдеться у інтерв'ю.

Вона повідомила, що над розробкою "Резерв+" працювали команди з експертизою у розробці найпопулярніших державних сервісів. Вони використали весь свій досвід. Ця ж компанія залучена до розробки "Мрії". 

За словами Чорногоренко над застосунком працювало багато команд. Багато зробили внутрішні команди Міноборони та інших міністерств, наприклад МВС. Зараз відповідь з реєстру „Оберіг“ в застосунку займає декілька секунд. 

"Ми отримали хейт за затримку з релізом за кордоном. В таких випадках ти маєш дослуховуватися до того, що кажуть і це буде нам сигнал для наступних продуктів швидше комунікувати деталі. Ми засвоїли уроки", - наголосила Черногоренко.

Також заступниця міністра оборони наголосила, що доступна авторизація через 38 банків, але після того, як у перші години вони побачили великий ажіотаж та по 10 000-30 000 заявок на авторизацію, команда розробки почала активніше реагувати на це.

В наступних релізах додадуть авторизацію через id.gov.ua. Зараз це один з пріоритетів – який мають реалізувати у червні.

Чорногоренко наголосила, щодо електронних повісток.

"Вони зараз не в роботі, бо треба розуміти чи буде вона прирівнюватися до офіційного повідомлення. Як тільки буде задача на рівні постанови уряду чи на рівні закону – будемо дивитися, як це реалізувати", - повідомили. 

Нагадаємо, ЗСУ знищили російський корабель "Циклон", який не здійснив жодного пуску, але його цінність висока. Про це повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна пропонує, щоб польська протиповітряна оборона збивала російські ракети, які пролітають над українською територією. Це повідомив речник МЗС Польщі Павел Вронський.

Головне