Міноборони у серпні виявило понад 17 тонн неякісних пально-мастильних матеріалів, які передали ЗСУ

Міноборони у серпні виявило понад 17 тонн неякісних пально-мастильних матеріалів, які передали ЗСУ

Міністерство оборони України у серпні виявило понад 17 тонн неякісних пально-мастильних матеріалів, що були передані для потреб ЗСУ. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними Міноборони, йдеться про суму у 1,6 млн гривень.

Також у Міністерстві повідомили, що провели аналіз 400 проб пально-мастильних матеріалів, зокрема бензину, дизпалива, авіаційного гасу та спеціальні рідини.

Як наголосив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, ці речовини є критично важливими для виконання бойових завдань.

"Ми несемо відповідальність перед платниками податків за те, щоб ресурси для військових постачалися безперебійно і відповідали найвищим стандартам. Це є критично важливим для виконання бойових завдань", - зазначив Джигир. 

Також він наголосив - забезпечення ЗСУ неякісними нафтопродуктами є неприйнятним. 

Нині Міністерство оборони працює над тим, аби оперативно вилучити неякісні речовини та посилити контроль щодо їхньої якості.

Як повідомляли "Ми-Україна", військово-лікарські комісії в столиці тепер працюватимуть у режимі 24/7. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Ради оборони Києва щодо удосконалення роботи об'єднаних центрів мобілізації в столиці.

Головне