Міноборони росії втратило чверть літаків Іл-76 через неякісні запчастини, – росЗМІ

Міноборони росії втратило чверть літаків Іл-76 через неякісні запчастини, – росЗМІ

У росії постачання неякісних підшипників призвело до виходу з ладу п’яти транспортних літаків Ил-76. Про це повідомляють у росЗМІ.

Ініціювали кримінальне справу проти керівництва Балашихинського ливарно-механічного заводу. Причина — поставка заводом низькоякісних підшипників для літаків.

За даними розслідування, з 2017 по 2022 рік завод використовував підроблені документи. Тому у російському оборонному відомстві залишилось всього 18 літаків моделі Іл-76МД-90А.

"Завдано суттєвої шкоди інтересам держави в особі міноборони Росії, а також завдано шкоди обороноздатності та безпеці держави", – йдеться у повідомлені.

У результаті використання неякісних компонентів у складі коліс призвело до виходу з ладу та припинення експлуатації п’яти літаків Ил-76МД-90А.

Нагадаємо, армія окупантів втратила в Україні вбитими та пораненими ще 1 100 людей. Загалом із початку повномасштабного вторгнення, з 24 лютого 2022 року, окупанти втратили приблизно 566 710 своїх військових. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві 19 липня розпочалось знесення історичного будинку, відомого громадськості, як  “садиба Зеленських”. МКІП України засуджує це цинічне порушення пам'яткоохоронного та містобудівного законодавства.

Головне