Міноборони прийняло на озброєння 140 БпАК та 33 наземних дрони від початку року

Міноборони прийняло на озброєння 140 БпАК та 33 наземних дрони від початку року

Міністерство оборони кодифікувало і дозволило для використання понад 140 безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) та 33 наземних роботизованих комплексів (НРК) українського виробництва з початку року.

Про це повідомив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк.

Йдеться про кодифікацію та дозвіл на використання для комплексів українського виробництва. При цьому, за весь 2023 рік на озброєнні у України з'явилися всього 60 БпАК та дев’ять наземних роботизованих комплексів.

"Роль безпілотних систем стрімко зростає на полі бою. Українські зброярі швидко реагують на потреби фронту. Сьогодні вони виробляють безпілотні комплекси за широкою номенклатурою", - зазначив Рочняк.

За його словами, українські зброярі активно розвивають виробництво авіаційних безпілотників різного призначення, таких як камікадзе, бомбери, розвідники та корегувальники. Виробляються безпілотники різних типів: літакові та коптерні, а також з різною дальністю - тактичні, оперативні та стратегічні. Наземні роботизовані комплекси також здатні виконувати широкий спектр завдань, зокрема ударні, розвідувальні, логістичні, евакуаційні та інженерні.

За попередньою інформацією, серед дозволених для використання у Силах оборони України є безпілотні комплекси, стійкі до РЕБу, радіопрозорі, малошумні, з системами донаведення і самознищення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, результати першого півріччя 2024 року демонструють колосальне зростання виробництва – обсяг випуску артилерійських та мінометних боєприпасів збільшився у 25 разів порівняно з 2022 роком.

Головне