Міноборони працює над створенням електронного реєстру військовослужбовців

Міноборони працює над створенням електронного реєстру військовослужбовців

Міністерство оборони України працює над створенням електронного реєстру військовослужбовців, який буде подібним до реєстру "Оберіг".

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв’ю для DOU. За її словами, Міноборони також працює над реєстром для ветеранів.

"Ми бачимо таку трипалу структуру, яку хочемо цифровізувати. Перше — це реєстр військовозобов’язаних „Оберіг“. Запланована робота по ньому завершена, ми збільшили реєстр на 750 тис. записів, верифікували дані до 88%, йде інформаційний обмін з основними реєстрами країни", - розповіла Черногоренко.

Вона також зазначила, що оборонне відомство також рухається до цифровізації даних військових і буде співпрацювати з Міністерством ветеранів щодо всіх тих послуг, які стосуються ветеранів війни. Заступниця міністра додала, що це здається дуже логічним.

"Я вважаю, що реєстр військовослужбовців має бути піднятий дуже швидко. Це буде ще один проєкт на кшталт "Оберегу". Тому що це базовий бекенд для абсолютно всіх онлайн-послуг, які можуть бути надані військовослужбовцям", - пояснила вона.

Якщо українець стає ветераном, частково звільняється або в нього завершується термін дії контракту, то в новому реєстрі можна буде знайти усю потрібну інформацію з деталями його служби Там така особа зможе отримати інформацію про всі послуги, на які може претендувати.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроєкт, спрямований на поліпшення механізмів проведення мобілізації та військового обліку в Україні.

Головне