Міноборони почало розробку Системи інтегрованої оборони

Міноборони почало розробку Системи інтегрованої оборони

Міністерство оборони України почало розробляти модель системи інтегрованої оборони, спрямованої на посилення військової, геополітичної й економічної спроможності держави. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Пресслужба відомства повідомила про стартове засідання робочої групи - саме вона має розробити модель Системи інтегрованої оборони. Ця система має посилити військові, геополітичні та економічні спроможності України.

"Розробляючи модель ми діємо системно та інтегровано – всі ключові проєкти інституційного розвитку Міноборони розробляються із урахуванням візії майбутньої моделі. Визначено п’ять пріоритетів, які треба пропрацювати, щоб побудувати якісну інтегровану модель", - пояснив заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер.

Також передбачене напрацювання низки пропозицій щодо змін законодавства, а також створення відповідних політик для розбудови інтегрованої екосистеми оборони.

Нагадаємо, російські війська ввечері 1 травня атакували Одесу балістичними ракетами. Про це повідомив очільник ОВА Олег Кіпер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державний департамент Сполучених Штатів Америки ввів нові санкції проти рф, обмеження ввели проти застосування хімічної зброї в Україні. Про це повідомляють на сайті Держдепу США.

Головне