Міноборони Франції анонсувало перші поставки Україні дронів-камікадзе

Міноборони Франції анонсувало перші поставки Україні дронів-камікадзе

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню оголосив про успішне завершення випробувань першого французького дрона-камікадзе та плани щодо його швидкого постачання в Україну. Про це він повідомив 16 жовтня у своєму офіційному акаунті в соціальній мережі X (колишній Twitter).

Розробка цього безпілотного боєприпасу з дистанційним керуванням є значним кроком у відновленні суверенітету Франції в ключовому сегменті оборонних технологій. Процес створення зайняв менше двох років.

"Успішні випробування першого французького боєприпасу з дистанційним управлінням, також званого дроном-камікадзе. Відновлення суверенітету над цим ключовим сегментом для наших армій менш ніж за два роки", - зазначив французький міністр.

Міністр підкреслив, що поставки нових дронів-камікадзе розпочнуться вже найближчими тижнями. Примітно, що ці безпілотники будуть передані не лише збройним силам Франції, але й Україні, що демонструє продовження підтримки України з боку французького уряду в контексті триваючого конфлікту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський презентував у Верховній Раді стратегічний "План перемоги". Цей документ окреслює ключові кроки для посилення позицій України та завершення війни. 

 

Головне