Міноборони Естонії: Коштів на передачу чеських снарядів Україні все ще бракує

Міноборони Естонії: Коштів на передачу чеських снарядів Україні все ще бракує

Хоча деякі країни вже внесли свій внесок в ініціативу передачі чеських снарядів Україні, коштів на це все ще недостатньо.

Про це заявив міністр оборони Естонії, Ханно Певкур.

Він вказав, що хоча є можливі місця для закупівлі снарядів, питання полягає в тому, чи є на це достатньо коштів.

"Якщо йдеться про мільйони снарядів, то це оцінюється приблизно в трьох мільярдах євро. Є різні калібри, і деякі менші вартують трохи дешевше. Було б чудово, якби нам вдалося все це зробити. Проте зараз можна сказати, що нам не вистачає грошей навіть більше, ніж снарядів", - зауважив він.

Необхідну суму намагаються знайти переважно серед країн Північної та Центральної Європи. Певкур також відзначив, що складно прогнозувати, коли саме снаряди можуть потрапити на фронт. Ймовірно, що деякі з них будуть доставлені вже через кілька місяців, а решта - до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снаряди, ракети та БПЛА: наскільки росія збільшила виробництво військової техніки

"Дуже багато залежить від того, що нам потрібно фізично перевірити деякі снаряди цих можливих партнерів. Нам сказали, що там можна дістати снаряди, але в якому вони стані, чи придатні взагалі до використання – все це треба перевірити", - додав він.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на засіданні уряду Бельгії було затверджено рішення про надання Україні 100 мільйонів євро на обслуговування винищувачів F-16.

Головне