Міноборони допустило до використання вітчизняний безпілотний транспортер

Міноборони допустило до використання вітчизняний безпілотний транспортер

Міністерство оборони дозволило використовувати новий вітчизняний безпілотний багатоцільовий транспортер.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Вітчизняний універсальний безпілотний багатоцільовий транспортер переднього краю BoarTAC був кодифікований та допущений до експлуатації Міністерством оборони України.

При його створенні розробники врахували вимоги, сформовані на основі бойового досвіду українських військових.

Відомо, що цей наземний роботизований комплекс має низький профіль, працює тихо, малопомітний та захищений від куль і уламків. Він також простий у використанні та легко ремонтується в польових умовах. Транспортер відзначається високою прохідністю і потужною тягою.

Цей універсальний багатоцільовий транспортер, керований дистанційно, може доставляти боєприпаси та провізію.

Крім того, багатофункціональна платформа, оснащена спеціальними кріпленнями, здатна евакуювати поранених. Завдяки додатковому обладнанню, комплекс може виконувати розмінування або встановлювати мінні загородження.

Наземний роботизований комплекс може також служити мобільним вогневим засобом, оскільки на ньому можна встановлювати дистанційно керовані бойові модулі з гранатометами або кулеметами. Крім того, його можна використовувати як дрон-камікадзе. Завдяки широким гусеницям з великими ґрунтозачепами та захисному бамперу, робот здатен долати бездоріжжя, рови та неглибокі водні перешкоди, перевозячи до 200 кг вантажу або тягнучи причіп з аналогічним вантажем.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія витратила від 1,2 до 1,3 мільярдів доларів на обстріл України, який став наймасштабнішим за всю війну.

Головне