Міноборони допустило до постачання в ЗСУ український бронетранспортер "Хорунжий"

Міноборони допустило до постачання в ЗСУ український бронетранспортер

Міністерство оборони України кодифікувало та схвалило постачання у ЗСУ вітчизняного бронетранспортера "Хорунжий". Ця бойова машина є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60. Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

Як зазначається, корпус "Хорунжого" виготовлений із високоякісної фінської сталі, що покращило балістичний захист без збільшення маси машини. Він забезпечує захист від куль калібру 7,62 мм зі сталевим сердечником по всьому периметру, а лобова броня здатна витримати постріли з великокаліберного кулемета на відстані 10 метрів.

Конструкція днища та спеціальні протимінні сидіння захищають екіпаж і десант від вибухів потужністю до 6 кг тротилу.

"Хорунжий" значно перевершує БТР-60 за потужністю. Замість двох 90-сильних бензинових двигунів новий БТР оснащений 330-сильним дизельним двигуном, який дозволяє машині розвивати швидкість понад 80 км/год і має запас ходу понад 500 км завдяки ємним паливним бакам.

Крім того, "Хорунжий" обладнаний сучасною електронікою, камерами відеоогляду, системою кондиціонування і автономним генератором, що забезпечує роботу бронетранспортера при вимкненому двигуні. З озброєння машина може мати бойовий модуль з кулеметом калібру 14,5 мм або гармату калібром 30х113 мм.

Також вказано, що "Хорунжий" може бути вироблений у шести варіантах: лінійний бронетранспортер, транспортувальник особового складу, санітарно-евакуаційна машина, ремонтно-евакуаційна машина, командно-штабна машина і самохідна мінометна установка.
 
Нагадаємо, Польща та інші країни, що межують з Україною, мають "обов'язок" збивати російські ракети, перш ніж вони увійдуть у їхній повітряний простір, попри спротив НАТО. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, офіс омбудсмана закликав росію термінового припинити катувати українських громадян, незаконно ув'язнених у рф. Звернення з'явилось після появи повідомлень про жорстоке поводження з двома кримськими татарами - Сервером Зекір'яєвим та Рустемом Османовим
 
 
 
 
 

Головне