Міноборони: До призову придатні 1,1 млн українців, які оновили свої дані у "Резерв+"

Міноборони: До призову придатні 1,1 млн українців, які оновили свої дані у

Мобілізувати можна 1,1 мільйона з тих, хто вже оновив свої дані у застосунку "Резерв+". Про це повідомив речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Загалом дані вже оновили 2,3 млн українців. Серед них 1,1 військовозобовʼязаних, які оновили свої дані від 18 травня.

"Це важлива інформація, тому що багато заброньованих, багато тих, хто має право на відстрочку. Тобто 1,1 млн можуть бути мобілізованими та, відповідно, стати до лав Сил оборони", – зазначив Лазуткін.

Речник міністерства оборони додав, що оновлення даних важливе в тому числі й тому, що в перспективі йдеться про поліпшення цього процесу.

"Зрозуміло, що найближчими днями вони не зможуть допомогти тим військовослужбовцям, які боронять нашу країну, але в перспективі це дуже важливо, бо йдеться про поліпшення військового обліку. Країна має знати, на кого розраховувати під час захисту", - підсумував Лазуткін.

Нагадаємо, що завдяки зусиллям органів прокуратури 775 засуджених вже отримали можливість поповнити лави Збройних Сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за допомогою запуску в дію сервісу "Резерв+" з вже 710 000 громадян було знято безпідставний статус "розшуку", який відображався в мобільному застосунку. 

Головне