Міноборони Британії про удари по рф: Допомагати Україні не будемо, але бити нашою зброєю можемо дозволити

Міноборони Британії про удари по рф: Допомагати Україні не будемо, але бити нашою зброєю можемо дозволити

Велика Британія не буде надавати Україні допомогу в ураженні цілей на території російської федерації. Однак може дозволити українським військовим використовувати для цього британську зброю. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Джон Гілі, пише The Guardian

Очільник британського оборонного відомства не виключає, що Британія може дозволити Україні використовувати ракети британського виробництва для ударів вглиб росії. 

"Ми надаємо Україні зброю для захисту їхньої суверенної країни. І це не заважає їм вражати цілі в Росії, але це мають робити українці. Це має бути зроблено в рамках параметрів і в межах міжнародного гуманітарного права", - заявив міністр оборони Британії.

Нагадаємо, раніше речник Пентагону Пет Райдер заявив, що США не дозволяють України бити вглиб росії американською зброєю, оскільки побоюються ескалації.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський провів свою першу зустріч з новим прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Основною темою обговорення були потреби України.

Головне