Міністри оборони України та Франції обговорили спільне виробництво та закупівлі зброї

Міністри оборони України та Франції обговорили спільне виробництво та закупівлі зброї

Міністри оборони України та Франції обговорили спільне виробництво та закупівлі зброї. Про це повідомили в Офісі президента.

На зустрічі французького міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню з українським колегою Рустемом Умєровим говорили про актуальні потреби сил оборони України, двосторонні проєкти з військово-технічного співробітництва, підготовку українських військових та подальше впровадження Україною стандартів НАТО.  

На зустрічі обговорювали здатність спільного вирообництва для потреб України.

Нагадаємо, міноборони Австралії оголосило про виведення з експлуатації усього наявного у відомства парку гвинтокрилів Taipan. Він пояснив, що відповідне рішення було прийнято на тлі авіакатастрофи одного з таких вертольотів у липні. Аварія сталась під час спільних зі США військових навчань Talisman Sabre. Тоді загинуло четверо членів польотного екіпажу.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у березні цього року у США під час навчань зіштовхнулися два військові вертольоти Blackhawk. Авіакатастрофа в американському місті Кентуккі забрала життя дев’яти військовослужбовців. Причиною трагедії стала помилка пілотування – гелікоптери зблизилися і один із них зачепив лопаті іншого.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.