Міністри фінансів G7 обіцяють рішуче реагувати на порушення стелі цін на нафту з росії

Міністри фінансів G7 обіцяють рішуче реагувати на порушення стелі цін на нафту з росії

Міністри фінансів країн "Групи семи" готують за підсумками зустрічі в Італії комюніке, в якому закладуть основу для дискусії глав держав щодо використання заморожених російських активів для допомоги Україні. Про це повідомляє видання Bloomberg.

"Ми обговорюємо потенційні схеми залучення виняткових прибутків від заморожених російських суверенних активів на користь України. Ми підтверджуємо, що… російські суверенні активи в наших юрисдикціях залишатимуться знерухомленими доти, доки росія не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні", – йдеться в проєкті документа.

Міністри наголосили, що їхні країни "рішуче реагуватимуть на порушення стелі цін, зокрема, запроваджуючи санкції проти тих, хто обходить цей режим".

Міністри заявили, що їхні країни готові й надалі запроваджувати санкції проти росії, зокрема – щоб знижувати доходи рф від продажу енергоносіїв, і щоб знижувати її можливості видобувати енергоресурси в майбутньому.

Нагадаємо, внаслідок російського удару по центру Харкова ввечері 25 травня постраждали 14 людей. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, четверо осіб загинули внаслідок удару російських окупантів по будівельному гіпермаркету у Харкову. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

"До чотирьох зросла кількість загиблих в результаті удару по будівельному супермаркету", - зазначив мер Харкова.

 

Головне