Міністр оборони Великої Британії звинуватив Китай у наданні або підготовці до надання летальної допомоги росії

Міністр оборони Великої Британії звинуватив Китай у наданні або підготовці до надання летальної допомоги росії

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс у середу звинуватив Китай у наданні або підготовці до надання росії летальної зброї для використання у війні проти України. Про це повідомило видання Reuters.

На конференції в Лондоні, Грант Шаппс заявив, що американська та британська військова розвідка мають докази того, що "летальна допомога зараз надходить або буде надходити з Китаю в росію та в Україну".

Наразі прямі докази цього оприлюднені не були.

"Ми повинні бути стурбовані цим, тому що в перші дні цієї війни Китай хотів би представити себе як країну, що має стримуючий вплив на президента росії Владіміра Путіна. Як ми бачили з державного візиту Путіна до Пекіна та 64% зростання торгівлі між росією та Китаєм з моменту повномасштабного вторгнення... вони прикривають один одного", – заявив британський міністр.

Міністр сказав, що, на його думку, "це значний розвиток подій".

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №10190, який передбачає доповнення Кримінального кодексу новими статтями з боротьби з електронним шахрайством. Про це повідомив  нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти вдарили по Шевченківському району Харкова, унаслідок чого постраждали дев'ять людей. Про це повідомили керівник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Головне