Міністр оборони Норвегії відвідав українських військових, які проходять навчання в країні

Міністр оборони Норвегії відвідав українських військових, які проходять навчання в країні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Ґрам відвідав операцію “ҐУНҐНЕ” зі спеціалізованої підготовки українських військових в Норвегії.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Під час візиту міністр ознайомився з ключовими елементами програми, яку проводять інструктори Норвезької Гвардії. Вже 500 українських військовослужбовців пройшли курс “Навчання оперативної стійкості”.

“Підтримка Сил оборони у підготовці та навчанні не лише важлива для України, але й дає корисний досвід для норвезьких інструкторів, а також дає знання, які ми можемо використати для подальшого розвитку власної оборони”, - зазначив Бйорн Арільд Ґрам.

Операція “ҐУНҐНЕ” є частиною ширшої програми підтримки під назвою “ЕЛЛІСЕВ”, яка включає навчання українських офіцерів у сфері знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів у Литві та професійну підготовку медиків, стрільців і водіїв у Норвегії.

“Операція “ЕЛЛІСЕВ” - це загальний термін для військової підтримки Норвегією України. Це є пріоритетним завданням у Збройних Силах Норвегії і буде важливою і великою частиною їхньої діяльності надалі”, - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, уряд Норвегії обмірковує можливість встановлення високого прикордонного паркану, оснащеного сучасними технологіями. Захід матиме подвійне призначення: стримування потенційних порушників кордону та виявлення руху поблизу прикордонної зони за допомогою датчиків та інших передових технологій.

Як писав "Ми-Україна" раніше, майбутні командири взводів ЗСУ проходять спеціалізовану підготовку у Великій Британії в рамках операції "Інтерфлекс".

Головне