Міністр оборони Нідерландів відвідав Харківщину: ціль візиту

Міністр оборони Нідерландів відвідав Харківщину: ціль візиту

Очільник оборонного відомства Нідерландів Рубен Брекельманс 5 жовтня відвідав Харківську область разом з начальником оборони країни Онно Айхельсхаймом. 

Про це повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Цей візит символізує міцну підтримку Нідерландів у боротьбі України проти російської агресії. Нідерланди постійно надають Україні відчутну дипломатичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу", - зазначив Синєгубов.

Під час зустрічі сторони обговорили термінові потреби регіону, зокрема у зв'язку з наближенням зимового сезону. Особливу увагу приділили внутрішнім переселенцям, які через війну втратили свої домівки. Українська сторона висловила готовність спільно з партнерами задовольняти гуманітарні потреби та відновлювати зруйновані будинки і соціальні об'єкти.

Брекельманс підкреслив, що подальша підтримка України продовжиться. Зараз іноземні партнери працюють над ініціативою щодо надання нашій країні необхідних дронів, зокрема великої дальності. 

“Ми також розуміємо, що наразі допомога потрібна не лише у військовій сфері, тож Нідерланди будуть допомагати у відновленні енергетичної інфраструктури”, - сказав нідерландський міністр. 

Раніше Нідерланди та Харківщина уклали Угоду про співробітництво у сфері безпеки, яка передбачає надання підтримки протягом десяти років. Тепер під час зустрічі сторони обговорили термінові потреби регіону.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Португалія повністю підтримує євроінтеграційних прагнення України та готова надавати всебічну допомогу Києву на шляху до членства у Європейському Союзі.

Головне