Міністр оборони Франції вперше за півтора роки зателефонував Шойгу

Міністр оборони Франції вперше за півтора роки зателефонував Шойгу

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню сьогодні, 3 квітня, провів телефонну розмову з міністром оборони рф Сергієм Шойгу. Про це повідомили на сайті Міноборони Франції.

Під час цієї розмови Себастьян Лекорню знову засудив теракт в "Крокусі" та ще раз наголосив - Париж не має жодної інформації щодо нібито зв'язку цого нападу у рф з Україною.

"Після нападу під Москвою 22 березня, скоєного "Ісламською державою", міністр нагадав про наше рішуче засудження та солідарність Франції з жертвами та їхніми родинами. Він підтвердив, що у Франції немає інформації, щоб встановити зв'язок між цією атакою та Україною. Він закликав Росію припинити будь-яку експлуатацію" - йдеться в прес-релізі французького міністерства.

Крім того, Лекорню також засудив загарбницьку війну, яку росія веде проти України. Він нагадав, що Франція продовжуватиме надавати українській стороні підтримку у відсічі широкомасштабній агресії з боку рф.

Нагадаємо, ворожа армія наразі не здатна активно діяти в акваторії Чорного моря. Про це повідомила спікерка оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк у коментарі "Апостроф TV".

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні створили Центральне управління захисту прав військовослужбовців у підпорядкуванні Міністерства оборони. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

Головне