Міністр оборони Чехії запропонувала країні вийти з ООН

Міністр оборони Чехії запропонувала країні вийти з ООН

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова запропонувала республіці вийти зі складу Організації Об’єднаних Націй у зв'язку з ухваленням Генасамблеєю ООН резолюції із закликом до перемир'я між Ізраїлем та угрупованням "ХАМАС". Про це вона написала у соцмережі Х.

"Рівно три тижні тому ХАМАС убив понад 1400 ізраїльтян - більше жертв серед їхнього населення, ніж бойовики ісламістської організації "Аль-Каїда" вбили в США 11 вересня. Та тільки 14 країн, зокрема наша, недвозначно і зрозуміло висловилися проти цієї безпрецедентної терористичної атаки, скоєної терористами ХАМАСу. Мені соромно за ООН. На мою думку, Чехії не місце в організації, що підтримує терористів і не поважає основоположне право на самооборону. Пропоную вийти з неї", - написала Чернохова.

В іншому пості вона написала, що ООН паралізована власними правилами і потребує фундаментального реформування.

Як писали "Ми-Україна" раніше, країни "Великої сімки" (G7), до якої входять Велика Британія, США, Японія, Німеччина, Канада, Франція та Італія, за результатами дводенної зустрічі міністрів торгівлі домовилися створити більш надійні ланцюги поставок стратегічних мінералів, які використовуються в мікросхемах та електромобілях. 

Нові ланцюги і посилення наявних планують за рахунок співпраці з країнами, що розвиваються, багатими на ресурси. Йдеться і про країни Глобального Півдня, які все більше відіграють важливу роль у геополітиці. Насамперед, у G7 хочуть посилити свою економічну безпеку.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.