Міністр культури Італії пішов у відставку через секс-скандал: подробиці

Міністр культури Італії пішов у відставку через секс-скандал: подробиці

Міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано - 62-річний політик, близький соратник прем'єр-міністра Джорджії Мелоні - був змушений залишити свою посаду після викриття його позашлюбного зв'язку з підприємницею у сфері моди Марією Розарією Бочча.

Як пише Sky News, скандал розгорнувся після того, як 41-річна Бочча опублікувала в Instagram пост, де дякувала Санджуліано за призначення її радницею міністерства з питань великих заходів. Це викликало шквал запитань щодо її ролі та доступу до конфіденційної інформації. У відповідь Бочча почала публікувати численні фото та скріншоти, що демонстрували її присутність на офіційних заходах разом з міністром.

Ситуація досягла кульмінації, коли Санджуліано з'явився в прайм-тайм на державному телеканалі, де зі сльозами на очах визнав свою зраду.

"Перша людина, перед якою я маю вибачитися, - це моя виняткова дружина", - сказав він тремтячим голосом, додавши вибачення перед Джорджією Мелоні за те, що "зганьбив її та уряд".

Цей інцидент з міністром нагадав італійцям про скандальні "вечірки бунга-бунга" часів Сільвіо Берлусконі, знову поставивши питання про етику в політиці.

Санджуліано подав у відставку, заявивши, що посада міністра культури "не може бути заплямована чи зупинена плітками", і пообіцяв вжити правових заходів проти тих, хто поширював "фейкові новини".

Як писав "Ми-Україна" раніше, президентці Гондурасу Сіомарі Кастро загрожує відставка через скандальне відео.

Головне