Міністерка оборони Чехії закликала країну вийти з ООН через антиізраїльську резолюцію

Міністерка оборони Чехії закликала країну вийти з ООН через антиізраїльську резолюцію

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова закликала країну вийти з ООН через антиізраїльську резолюцію Генеральної асамблеї.

Про це чеська міністерка повідомила на своїй сторінці в X (колишній Twitter). У резолюції ООН закликало до "перемир’я" між Ізраїлем і ХАМАС, але не засудило напад угруповання у суботу, 7 жовтня.

За словами Чернохової, три тижні тому терористи ХАМАС убили понад 1400 громадян Ізраїлю. Це більше жертв для їхнього населення, ніж бойовики ісламістської організації "Аль-Каїда" вбили в США 11 вересня 2001 року.

"І лише 14 країн, зокрема наша, чітко і зрозуміло висловилися проти цієї безпрецедентної терористичної атаки, здійсненої терористами ХАМАС", - заявила очільниця Міноборони Чехії.

Вона наголосила, що їй соромно за ООН. Як додала Чернохова, Чеській Республіці не місце в організації, яка "підтримує терористів і не поважає основоположне право на самооборону". Міністерка запропонувала вийти з ООН.

Напередодні Генасамблея ООН 120 голосами за ухвалила резолюцію. Її проєкт підготували Йорданія та ще понад 40 країн. Резолюція стосується загострення конфлікту на Близькому Сході.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає до негайного перемирʼя в зоні палестино-ізраїльського конфлікту. Водночас члени ООН відкинули поправку, запропоновану Канадою та США, про те, щоб засудити в резолюції палестинське угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази і напало на Ізраїль 7 жовтня.

Головне