Мінфін США вводить санкції проти росіян за сприяння передачі зброї КНДР

Мінфін США вводить санкції проти росіян за сприяння передачі зброї КНДР

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США 16 травня ввело санкції проти двох російських фізичних осіб та трьох російських організацій за сприяння передачі зброї між росією та Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР).

Про це повідомляє Мінфін США.

Ця дія спрямована на те, щоб перешкодити незаконній передачі зброї між КНДР і росією та спирається на попередні санкції, введені Міністерством фінансів і Державним департаментом США стосовно цієї діяльності. Санкції включають осіб і компанії, які сприяють військовому співробітництву між росією та КНДР, а також тих, хто допомагає обходити санкції, накладені на КНДР.

"Сьогоднішні дії підкреслюють нашу рішучість перешкодити поглибленню військової співпраці між КНДР і росією. Сполучені Штати продовжуватимуть вживати заходів для притягнення до відповідальності тих, хто сприяє постачанню зброї та інших матеріалів, що підживлюють війну росії в Україні", - заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Особи та організації, які потрапили під санкції:

  • Рафаель Анатолійович Газарян: російський громадянин, який працював з Ашотом Мкртичевим над операціями з постачання зброї між КНДР і росією;
  • "Транс Капітал": російська компанія, яку використовував Газарян для сприяння постачанню авіаційних компонентів північнокорейському дилеру зброї;
  • "Рафорт": російська компанія, що належить Газаряну;
  • Олексій Буднєв: російський громадянин, який сприяв постачанню до росії військового обладнання зв'язку, ймовірно, з КНДР;
  • "Технологія": Російська компанія, що належить Буднєву.

Усі активи та інтереси у власності зазначених осіб, які знаходяться в США або перебувають у володінні або під контролем американців, заморожуються. 

Американцям заборонено вести будь-яку ділову активність із зазначеними особами або організаціями. Фінансові установи та інші особи, які беруть участь у певних операціях з особами, які потрапили під санкції, також можуть підпадати під санкції.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає заборону імпорту урану, виготовленого в росії або російськими підприємствами.

Головне