Міненерго: Санкції проти "росатома" невідворотні

Міненерго: Санкції проти

У Конгресі Сполучених Штатів Америки з питань Європи пройшли слухання, присвячені санкціям проти “росатома” та припинення глобальної залежності ядерної енергетики світу від російської федерації. Про це повідомив Комітет у закордонних справах Палати представників.

Відомо, що під час засідання лідери Конгресу ознайомилися з доказами цілеспрямованих зусиль "росатома", спрямованих на маніпулювання своїм домінуючим положенням внаслідок залежності країн від атомних технологій рф.

Крім того, конгресменам надали докази про зловживання компанією своїм впливом, а саме з метою ухилення від санкцій США та підтримки повномасштабної війни росії проти України.

"Була представлена інформація щодо запровадження законодавства про санкції, а також заслухана заява Міністра енергетики України Германа Галущенка щодо безпосередньої участі і сприяння "росатомом" у плануванні, підготовці та фінансуванні збройної агресії росії проти України. Зокрема щодо безпосередньої участі його співробітників у захопленні Чорнобильської та Запорізької АЕС", - йдеться в повідомленні.

Учасники слухання обговорили можливість запровадження санкцій проти "росатома", а також кроки, які мають бути вжиті Америкою, союзниками і партнерами, щоб уникнути російського впливу та підривної діяльності в галузі цивільної атомної енергетики.

"Сполучені Штати Америки повинні мати спеціальну стратегію, щоб забезпечити бізнес-впевненість, розширити та диверсифікувати ланцюги постачання в сфері цивільної ядерної енергії та протидіяти деструктивним діям росії, Ірану та інших ворожих держав", - зазначили конгресмени.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкційних заходів проти російської федерації.

Головне