Міненерго: Через бойові дії знеструмлені 508 населених пунктів

Міненерго: Через бойові дії знеструмлені 508 населених пунктів

На ранок 5 жовтня через бойові дії та технічні порушення залишаються частково або повністю знеструмленими 508 населених пунктів.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Минулої доби енергетики відновили електропостачання для 17 441 споживача, знеструмленого через російські обстріли та технічні проблеми. Водночас, через інтенсивні атаки для запобігання перевантаження енергосистеми, аварійні відключення застосовувалися у Сумській та Полтавській областях.

  • Дніпропетровська, Донецька та Запорізька області: через обстріли були масові знеструмлення, постраждали побутові споживачі та об'єкти інфраструктури.
  • Харківська область: через падіння БПЛА одночасно вимикалися кілька повітряних ліній. Споживачі не знеструмлювались.
  • Донецька область: через обстріли постраждали підстанції, побутові споживачі та залізниця, зупинено рух потягів.
  • Вінницька область: через технологічні причини знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Електропостачання відновлено.
  • Житомирська область: через технічні порушення знеструмлювались підстанція, споживачі та залізниця. Живлення відновлено за резервною схемою.
  • Кіровоградська область: під час огляду лінії виявлено крадіжку обладнання, про що повідомлено в поліцію.

 

Триває інтенсивне відновлення енергооб’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду. Енергетики тримають енергосистему збалансованою, однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу. Українців закликають продовжувати ощадливо споживати електроенергію у пікові години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможуть АЕС забезпечити українців світлом та теплом

Нагадаємо, як повідомляє Миколаївська ОВА, окупанти атакували інфраструктурний об’єкт у області, ракетами типу Х-59/Х-69, постраждалих немає.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України у ніч на 5 жовтня збили три ворожі безпілотники під час атаки російських окупантів у повітряному просторі Одеської області.

Головне