Міф про вантажівку з “2,5 тонни заморожених собак” виявився фейком

Міф про вантажівку з “2,5 тонни заморожених собак” виявився фейком

В медіа та соцмережах поширювалися чутки про те, що у Миколаївській області вантажівка нібито перевозила “2,5 тонни заморожених собак” до Одеси, викликавши хвилю обурення серед зоозахисників. Згодом з'ясувалося, що ця інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Інститут Масової Інформації. 

Первинні повідомлення базувалися на невірно інтерпретованих даних і були видалені після перевірки. Чутки про те, що в Миколаєві вбили бездомних тварин та намагалися перевезти їх до Одеси, спростував мер міста, який назвав джерела інформації ненадійними.

Наразі відомо, що вантажівка перевозила медичні відходи з лікарень Дніпра, а не трупи тварин. Поліція підтвердила, що у вантажівці були біологічні матеріали померлих тварин і медичні відходи, і відкрила провадження для перевірки можливих порушень у сфері поводження з тваринами.

Причина появи інформації про “2,5 тонни” залишається невідомою, проте технічні характеристики вантажівки свідчать, що вона могла перевозити таку вагу. Справжні обсяги вантажу були значно меншими.

Як писали “Ми-Україна” раніше, генеральний директор Telegram Павло Дуров, який відіграє центральну роль у прийнятті рішень, набрав команду з близько 50 співробітників, серед яких значна частина - українські інженери.

Головне