Глава воєнної розвідки Ізраїлю подав у відставку через події 7 жовтня

Глава воєнної розвідки Ізраїлю подав у відставку через події 7 жовтня

Очільник воєнної розвідки Ізраїлю Аарон Халіва став першим чиновником такого рівня, який оголосив про свою відставку через те, що ЗС Ізраїля не спромоглися передбачити та запобігти прориву бойовиків ХАМАС в Ізраїль 7 жовтня 2023 року. Про це пише Reuters.

"Ми провалили нашу найважливішу місію, і я як керівник воєнної розвідки несу повну відповідальність за провал", - говорив він ще торік. 

Напад терористів палестинської ісламістської організації суттєво заплямував репутацію ізраїльських військових та розвідки, які до цього вважалися практично непереможними. 

"Розвідувальний підрозділ під моїм командуванням не впорався із покладеним на нас завданням. З того часу я ношу цей чорний день із собою", - цитує видання заяву Халіва про відставку. 

ЗМІ припускають, що услід за цією відставкою варто очікувати і інші. Армія оброни Ізраїлю вже понад пів року веде війну проти ХАМАС на території Сектору Гази.  

Як відомо, 7 жовтня 2023 року тисячі бойовиків угруповання ХАМАС прорвали безпекові бар'єри Ізраїлю на кордні із Смугою Гази та вбили під час свого рейду близько 1200 осіб. Ще близько 250 людей - громадян Ізраїлю і не тільки - стали заручниками терористів. На сьогодні число бранців ХАМАС складає 133 особи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці березня десятки тисяч людей в Ізраїлі долучились до наймасштабніших з моменту нападу ХАМАС на країну протестів, вимагаючи відставки уряду та повернення заручників, яких в полоні утримують бойовики. 

Головне